TEHNOLOGIJA

 

 

 

 

 


DIREKTNA SITO ŠTAMPA

(SITO ŠTAMPA)

Šta je to SITO štampa?

 

Sito štampa je tehnika štampe kod koje se otisak ostvaruje na taj način što se boja potiskuje kroz štamparsku formu koja je izrađena od svile zategnute na drveni ili aluminijumski ram. Na mašinama za sito štampu se mogu štampati uobičajeni grafički proizvodi, ali i oni namenjeni specijalnim potrebama. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDE .


DIREKTNA DIGITALNA ŠTAMPA 

(DTG)

Šta je to DTG štampa?

 

Direct-to-garment štampa (direktno-na-odeću), takođe poznata kao DTG štampa, je proces štampe na tekstil i odevne predmete pomoću specijalizovane ili modifikovane inkjet tehnologije. Ključna stvar DTG štampača je specijalna boja (ink jet tekstilnih boja) koja se štampa direktno na tekstil i ulazi u vlakna tkanine. Ako tražite najpovoljniji način da odštampate majicu na komad, ili na malu seriju? Ovo je prava tehnika za Vas. Direktna digitalna štampa je najbrži način da dođete do svog unikatnog printa, ili male serije uz najpovoljnjije cene štampe.ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDE .


SUBLIMACIJA

(SUBLIMACIONA ŠTAMPA)

Šta je to SUBLIMACIONA štampa?

 

Sublimaciona štampa je ona u kojoj boja pod dejstvom toplote i pritiska prelazi iz čvrstog u gasovito stanje i prianja na površinu koju želite da odštampate. To je hemijski proces u kom se slika na transfer papiru vezuje za polimere na površini materijala i prenosi sliku.

Najčešći predmeti na kojima se radi sublimaciona štampa su šolje, majice, čaše, podloge za miša, plakete, slagalice i u novije vreme maske za mobilne telefone. U principu svi proizvodi koji imaju sublimacijski premaz ili su napravljeni od poliestera(majice, podloge za miša) su pogodni za sublimacionu štampu.

Novost i najveći napredak predstavlja mogućnost štampe na 100% pamučnim majicama. U prošlosti to nije bilo moguće, ali novim postupkom o kome ćemo posebno pisati je i to omogućeno. Posebno je dobro što je otisak kvalitetan, ne skida se i vrlo je povoljan.ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDE .